88 גולשים קראו מאמר זה | 0 תגובות פורסמו
טנטרה, מסורת רוחנית עתיקה שמקורה בהודו, צברה פופולריות רבה בשנים האחרונות. לעתים קרובות קשורה לפרקטיקות מיניות וטקסים אקזוטיים, טנטרה אפופה מסתורין וסקרנות. עם זאת, תרגול עמוק זה הוא הרבה יותר מאשר רק אמצעי לסיפוק מיני. זוהי דרך להארה, גילוי עצמי וחיבור עמוק יותר עם היקום.
המילה טנטרה מגיעה מהשורש בסנסקריט "שיזוף", שפירושו "להתרחב או להתפשט". התרחבות זו מתייחסת להרחבת התודעה, הרחבת האנרגיה והרחבת תפיסת המציאות שלנו. מטרתה העיקרית של הטנטרה היא לעורר ולאחד את האדם עם האנרגיה האוניברסלית, הידועה בשם שאקטי או האנרגיה הנשית האלוהית.
היסטוריה של טנטרה
מקורותיה של הטנטרה נעוצים בהודו העתיקה, המתוארכת לשנת 5000 לפני הספירה. הוא האמין כי שיטות טנטריות פותחו לראשונה על ידי הטקסטים הדתיים העתיקים ביותר של הודו, הוודות. תרגולים אלה התמקדו בעיקר בחיבור לאנרגיה האלוהית באמצעות מדיטציה וטקסים. במאה ה-5 לפנה"ס, הטנטרה התפתחה למסורת רשמית יותר עם תורות ופרקטיקות נפרדות.
ימיה הראשונים של הטנטרה הושפעו רבות מההינדואיזם ומאוחר יותר מהבודהיזם. בהינדואיזם, טנטרה נתפסה כהרחבה של היוגה והייתה בשימוש נרחב על ידי יוגים טנטריים. בבודהיזם, טנטרה שולבה במסורת הווג'ריאנה, שהדגישה את השימוש בטקסים, תרגולים יוגיים ומדיטציה כדי להגיע להארה.
עם זאת, עם עליית השלטון האסלאמי בהודו, הטנטרה ירדה למחתרת ותורגלה בעיקר בחשאיות. זה היה בתקופה זו כי טנטרה הפכה מזוהה עם פרקטיקות מיניות, אבל זה היה רק היבט קטן של המסורת כולה. רק במאה ה-19 הופיעה הטנטרה מחדש והפכה לפופולרית במערב.
עקרונות ואמונות של טנטרה
בליבה של הטנטרה נמצאת האמונה שכל דבר ביקום מקושר זה לזה והוא ביטוי של האנרגיה האלוהית. זה כולל כל דבר, החל מהגוף הפיזי שלנו ועד כוכבי הלכת והכוכבים. טנטרה שואפת לרתום אנרגיה אוניברסלית זו ולאחד אותה עם האנרגיה של הפרט כדי להגיע למצב תודעה גבוה יותר.
בטנטרה, הגוף נתפס ככלי קדוש, והאנרגיה המינית נחשבת לכוח רב עוצמה שיכול לשמש לצמיחה רוחנית וטרנספורמציה. עם זאת, יש לציין כי טנטרה היא לא רק על מין. זהו תרגול הוליסטי הכולל שילוב של אלמנטים שונים כגון מדיטציה, עבודת נשימה, מנטרות וטקסים כדי להשיג איזון הרמוני של הנפש, הגוף והרוח.
חמשת ה-M's
אחד מעקרונות היסוד של הטנטרה הוא האמונה בחמשת ה-M's: מאדיה (יין), מאמסה (בשר), מאטסיה (דגים), מודרה (דגן) ומייתונה (איחוד מיני). אלמנטים אלה מסמלים את חמשת החושים ומייצגים את החוויה האנושית. בטנטרה, המטרה היא לא לוותר על החושים האלה אלא ללמוד להשתמש בהם באופן מודע ומודע.
חמשת ה-M משמשים כתזכורת לחבק את כל היבטי החיים, כולל החושניים והפיזיים. הם גם מסמלים את עקרון האי-דואליות, את הרעיון שהכל קיים במצב של אחדות. בטנטרה, אין טוב או רע, נכון או לא נכון, הכל פשוט כן.
שיטות טנטריות
תרגול טנטרי נועד להרחיב ולרתום את האנרגיה בתוך הגוף כדי לעורר את התודעה. ניתן לחלק פרקטיקות אלה לשלוש קטגוריות עיקריות: פרקטיקות יוגיות, פרקטיקות טקסיות ופרקטיקות מיניות.
תרגולים יוגיים כוללים אסאנות (תנוחות יוגה), פראניאמה (עבודת נשימה) ומדיטציה. שיטות אלה עוזרות לטהר את הגוף והנפש, להגביר את הריכוז ולהפעיל את זרימת הפראנה (כוח החיים). פרקטיקות טקסיות כוללות שימוש במנטרות, יאנטרה (דיאגרמות מקודשות) ומודרות (מחוות ידיים סמליות) כדי להתחבר לאנרגיה האוניברסלית ולעורר את הנשיות האלוהית שבתוכנו.
פרקטיקות מיניות, המכונות לעתים קרובות מייתונה או מיניות קדושה, הן היבט חיוני של טנטרה, אך לעתים קרובות אינן מובנות. לא מדובר בהפקרות מינית אלא בשימוש באנרגיה מינית כאמצעי להשגת צמיחה רוחנית ואיחוד עם האלוהי. היא מערבת מודעות, מיינדפולנס וכבוד הדדי בין בני זוג, כאשר ההתמקדות היא בחיבור של אנרגיות ולא בהנאה פיזית.
היתרונות של תרגול טנטרה
תרגול הטנטרה מציע יתרונות פיזיים, רגשיים ורוחניים רבים. מבחינה פיזית, זה יכול לעזור לשפר את הגמישות ואת הבריאות הגופנית באמצעות תרגול של יוגה ועבודת נשימה. זה יכול גם לסייע להתגבר על הפרעות בתפקוד המיני ולשפר את היחסים המיניים.
מבחינה רגשית, טנטרה יכולה לעזור לשחרר טראומות וחסימות, מה שמוביל לתחושה עמוקה יותר של אהבה עצמית וקבלה. זה יכול גם לעזור בניהול מתח,